Picture
Raam Deco Filmhuis
Op vrijdag 8 juli om 18.00 wordt de mini docu over kunstenaar en grafisch vormgever Egbert.EGD eenmalig getoond in het Filmhuis in Deventer. De korte documentaire (+/- 3 tot 5 min.) laat sfeerbeelden zien van zijn werkzaamheden en is gemaakt door Isabelle Renate la Poutré van Lappo Productions. Op deze avond vindt ook de opening van Egberts expositie in de foyer plaats met het thema ‘Speelfilm’.Tijdens de opening is er een kleine borrel voorzien van knisperende LP's. 

De entree is gratis. RESERVEER HIER JE KAARTJE: 

//Mini docu en expositie
Het thema van de expositie is ‘Speelfilm’, in de breedste zin van het woord. Zo is er onder andere een doek te bewonderen van Woody Allen. De expositie is te bezichtigen tot en met 19 augustus 2011. De korte documentaire is na de première in het Filmhuis te bekijken via de websites van Egbert.EGD en Isabelle Renate la Poutré.

//Samenwerking
Egbert.EGD en Isabelle Renate la Poutré (roepnaam Renate) zijn beiden recent hun eigen bedrijf gestart en kwamen met elkaar in aanraking via rapgroep ‘Eredivisie’, toen Renate opnamen maakte voor de videoclip van deze rappers. De samenwerking tussen de twee creatievelingen is ontstaan vanuit wederzijds interesse in elkaars werk: Renate maakt een korte documentaire over Egbert.EGD en Egbert bedankt haar in de vorm van een schilderij.


Picture
//Egbert.EGD
Na zijn opleidingen aan het Cibap in Zwolle en de Hogere Hotelschool in Apeldoorn, besloot Egbert zich in 2010 te richten op het maken van Grafische Decoraties onder de naam Egbert.EGD. Hij haalt zijn inspiratie uit street- en popart en hij maakt gebruikt van uiteenlopende materialen, zoals LP’s, bloemen, spuitbussen en nagellak. Egbert maakt veel vrij werk, maar werkt ook in opdracht. Ook houdt hij zich bezig met het ontwerpen van huisstijlen, gelegenheidsdrukwerk, ondersteunende en internetmarketing en geeft hij workshops en kinderfeestjes in het maken van schilderijen.

//Isabelle Renate la Poutré
Renate is een van de oprichters en de coördinator van BurgerTV, het mediaproject van poppodium het Burgerweeshuis in Deventer, waarvoor zij concerten vastlegt en interviews opneemt. In de zomer van 2010 ging haar eerste korte film Jason in première in het Filmhuis. Deze zomer rondt zij haar opleiding Multimediavormgeving af.

www.egbertegd.nl 
www.lappoproductions.com

Bekijk de Teaser van #MiniDocu.EGD op You Tube
Laat hier weten via dit event op Facebook dat je komt!

 
Picture
Op Zondag 19 juni stonden Marco de Leeuw, Les Deux en de Lions  en Egbert.EGD op Buitenkunstig in Gorssel. Dit Kunstzinnig Festival in Gorssel begon dit jaar erg regenachtig maar gelukkig werd het in de middag beter. Ik en Marco de Leeuw waren aan het werk. Er was een Kunstexpositie in het gemeentehuis van Gorssel en de Lions hadden t.b.v. de Zorgtuin in Gorssel een Veiling georganiseerd. In deze video een grappig stukje van de miscommunicatie tussen veilingmeester Gerda Havertong en mij tijden het veilen van 1 van mijn werken. Het werk is uiteindelijk wel verkocht! Best een beetje trots op!

Het was een wisselvallig dagje, maar wel gezellig. Bekijk hier het video verslag wat ik er van maakte. 
Picture
Julia gaf haar kinderfeestje bij Egbert.EGD. hieronder een korte video daarvan. Het was een leuke workshop waar ze zelf mallen/ sjablonen mochten maken, en deze met spuitbussen op hun eigen schilderij mochten spuiten. Natuurlijk mochten ze ook even op de muur hun naam zetten. De Schilderijen die de kids gemaakt haden mochten ze natuurlijk mee nemen!

 Wil je dit ook? Klik dan hier

 
Picture
Ik ben samen met Renate een Mini Docu aan het schieten over mijn werkzaamheden. Deze zal 8 juli 2011 in Première gaan in Filmhuis De Keizer te Deventer. Tevens is die dag de officiële opening van een Expo van mij in de Foyer. Hieronder alvast wat info en de teaser.

Première MiniDocu.EGD / Opening Expo Egbert.EGD
Op vrijdag 8 juli om 18:00 uur gaat de 'MiniDocu.EGD' over Deventer kunstenaar en vormgever Egbert.EGD in première. Deze korte documentaire laat sfeerbeelden zien van zijn diverse creatieve werkzaamheden en is geschoten door Isabelle Renate la Poutré van Lappo Productions. Ze is onder andere de coördinator van BurgerTV en in de zomer van 2010 ging haar eerste korte film ‘Jason’ stijlvol in première in het Filmhuis.
 
Het thema van de street art expositie is ‘Speel-film’, in de breedste zin van het woord. Een portret van Woody Allen hangt al enige tijd in het trappenhuis bij de entree. De expositie wordt officieel geopend met een kleine borrel en knisperende LP's ondersteunen de avond. De expositie is 6 weken te bezichtigen.

Kijk op de site van het Filmhuis om alvast (gratis) kaartjes te reserveren!

Bekijk hieronder de Teaser van de #MiniDocu.EGD 
en volg ons op Twitter @egbertegd en @IRlaPoutre


 
Picture
Vorige week heb ik twee workshops gegeven op twee evenementen. Keizerrijk in Deventer en Beat the Concrete in Zutphen.  
De kids mochten op kosten van de organisatie een gratis workshop graffiti/street Art volgen. Dit was een groot succes. Ik heb van beide een kort video verslag gemaakt. Bekijk ze hieronder:

Tevens heeft Deventer TV aandacht besteed aan Keizerrijk en mij geïnterviewd bekijk het hier

Een korte impressie van het Hip Hop en Street Art Festival "Keizerrijk" Op Keizerslanden in Deventer. 2 juni 2011. Egbert.EGD gaf hier aan 30 kids een gratis StreetArt & Graffiti Workshop. #CustomSneakers gaf tevens Sneaker pimp worskhops, er werd live een Graffiti Decoratie gespoten. Er waren natuurlijk vele live optredens van o.a. Jiggy Dje, Winne, Kraantje P, Eredivisie, Fata e.v.a. 
Zutphen 4 juni 2011 was er een skate wedstrijd in "The Canyon" te Zutphen. Egbert.EGD verzorgde daar voor in totaal 30 kids een street art workshop. Sander en 3 vrienden gaven een graffiti demonstratie en beschilderde nog een Buggy. Dit is een korte impressie daarvan. Kijk voor meer info en foto's van "Beat the Concrete" op www.zutphen4you.nl 

Voor meer info over een workshop klik hier.
 
Gister naar Incognito StreetArt Expo geweest in Nijmegen. Omdat ik het zo inspirerend vond, heb ik er een klein filmpje van gemaakt! Je kan volgende week nog kijken! Zeker doen! 

Incognito is een groepstentoonstelling over straatkunst, de voor velen verborgen laag in de openbare ruimte. Na het bezoeken van deze expositie zal een wandeling door de stad nooit meer hetzelfde zijn. 

Met werk van:
103 | 524 | 2073 | Andalltha | Ares | Big Daddy Gun | Crimson Cisa | Dave de Leeuw | De Imker | Earworm | Lempke Eindhoven | LEOR | Miss Eau | Narcoze | Nicker | Ox-Alien | Pinwin | Popcorn | PQ family | Salcön | Sivanski | & meer …

Nog geopend op:
18 & 19 juni van 13.00 tot 17.00 uur 

Meer informatie: http://expoincognito.tumblr.com/
 
Op het  Keizerrijk Festival in Deventer stond naast mij #CustomSneaker. Ik ben gevraagd om een Nike schoen te customize'n. Twan (aka Twanzichtkaart) vroeg mij ook een paar schoen voor hem te "pimpen"! In het filmpje het resultaat.