Picture
Op zondag 27 maart hebben kunstenaars Frank van der Velden, Baski en Egbert.EGD vrijwillig een muur in speeltuin De Zandweerd beschilderd. In 2010 zijn vrijwilligers gestart met het opknappen van de speeltuin en de kunstenaars leveren hun bijdrage door de muur op te vrolijken. De speeltuin is voor iedereen toegankelijk via de Everhard van Reijdtstraat.
Over de kunstenaars

De schilderactie is een initiatief van buurtbewoner Frank van der Velden. In 2009 schilderde hij de ‘gekleurde bloemenbomen’ Voor deze actie nodigde hij twee kunstenaars uit, met wie hij de muur opnieuw gaat beschilderen. Baski (Bjarni Ketilsson) is bekend van de prenten die hij maakte voor het ‘Nostalgie in Klein Deventer Winterboek’. Egbert.EGD (Egbert Scheffer) is naast kunstenaar ook grafisch vormgever. Voor zijn levendige schilderijen maakt hij gebruik van sjablonen. Zijn zelfontworpen karikatuur ‘Dears’ wordt verwerkt in de muurschildering.

Ik heb een making-off filmpje hiervan gemaakt, en we zijn op DTV geweest,( 2de item op 1:40) bekijk de You Tube filmpjes hieronder. 

Bekijk hier de foto's
Bekijk hier het making-off filmpje
Bekijk hier de Pers berichten en DTV

www.baski.nl
www.fv.exto.nl
www.egbertegd.nl

Leave a Reply.