Picture
Raam Deco Filmhuis
Op vrijdag 8 juli om 18.00 wordt de mini docu over kunstenaar en grafisch vormgever Egbert.EGD eenmalig getoond in het Filmhuis in Deventer. De korte documentaire (+/- 3 tot 5 min.) laat sfeerbeelden zien van zijn werkzaamheden en is gemaakt door Isabelle Renate la Poutré van Lappo Productions. Op deze avond vindt ook de opening van Egberts expositie in de foyer plaats met het thema ‘Speelfilm’.Tijdens de opening is er een kleine borrel voorzien van knisperende LP's. 

De entree is gratis. RESERVEER HIER JE KAARTJE: 

//Mini docu en expositie
Het thema van de expositie is ‘Speelfilm’, in de breedste zin van het woord. Zo is er onder andere een doek te bewonderen van Woody Allen. De expositie is te bezichtigen tot en met 19 augustus 2011. De korte documentaire is na de première in het Filmhuis te bekijken via de websites van Egbert.EGD en Isabelle Renate la Poutré.

//Samenwerking
Egbert.EGD en Isabelle Renate la Poutré (roepnaam Renate) zijn beiden recent hun eigen bedrijf gestart en kwamen met elkaar in aanraking via rapgroep ‘Eredivisie’, toen Renate opnamen maakte voor de videoclip van deze rappers. De samenwerking tussen de twee creatievelingen is ontstaan vanuit wederzijds interesse in elkaars werk: Renate maakt een korte documentaire over Egbert.EGD en Egbert bedankt haar in de vorm van een schilderij.


Picture
//Egbert.EGD
Na zijn opleidingen aan het Cibap in Zwolle en de Hogere Hotelschool in Apeldoorn, besloot Egbert zich in 2010 te richten op het maken van Grafische Decoraties onder de naam Egbert.EGD. Hij haalt zijn inspiratie uit street- en popart en hij maakt gebruikt van uiteenlopende materialen, zoals LP’s, bloemen, spuitbussen en nagellak. Egbert maakt veel vrij werk, maar werkt ook in opdracht. Ook houdt hij zich bezig met het ontwerpen van huisstijlen, gelegenheidsdrukwerk, ondersteunende en internetmarketing en geeft hij workshops en kinderfeestjes in het maken van schilderijen.

//Isabelle Renate la Poutré
Renate is een van de oprichters en de coördinator van BurgerTV, het mediaproject van poppodium het Burgerweeshuis in Deventer, waarvoor zij concerten vastlegt en interviews opneemt. In de zomer van 2010 ging haar eerste korte film Jason in première in het Filmhuis. Deze zomer rondt zij haar opleiding Multimediavormgeving af.

www.egbertegd.nl 
www.lappoproductions.com

Bekijk de Teaser van #MiniDocu.EGD op You Tube
Laat hier weten via dit event op Facebook dat je komt!

5/31/2012

THX for info

ReplyLeave a Reply.