Picture
Ik ben door Harco Rutgers uitgenodigd om een bijdragen te leveren aan een Expositie die hij heeft samen gesteld voor het Kunstelab in Deventer. De Expositie gaat geheel over Social Media #isthemessage. Ik zal een aantal portretten van social media #Oprichters tentoonstellen op deze expo. Lees hieronder meer info over deze Expositie

Sociale media hebben zich een plek in de samenleving veroverd. Voor velen is een leven zonder al nauwelijks denkbaar. Hoe verhoudt zich de kunst tot deze nieuwe media? Kunstenaars zijn er, net als bij de introductie van bijvoorbeeld fotografie en video, als eerste bij om de (artistieke) mogelijkheden van het medium te onderzoeken. Maar ook om deze kritisch tegen het licht te houden en te bevragen. Voor het Kunstenlab reden om Harco Rutgers te vragen hierover een tentoonstelling te maken. Niet alleen is hij kunstenaar, ontwerper, tentoonstellingsmaker en eigenaar van een platenlabel, ook is hij sociale media gebruiker van het eerste uur.

De tentoonstelling '#isthemessage' schept ruimte om de kracht van sociale media (op een andere manier) te ervaren en kritische vragen te stellen bij de plaats die ze innemen in ons leven.

Picture
Er zijn o.a. werken te zien van Christopher Baker, Birgit Bachler, Philipp W. Teister, Rob Mellink, Nicholas Felton, Joep van Osch en Egbert.Egd. Verder is er een Dead Drop, de eerste Repudo Kunstuitleen en een uitgebreide online catalogus/database (www.hashtagisthemessage.net).

 Gezien het bijzondere onderwerp van deze tentoonstelling is er dit keer voor gekozen niet de hele tentoonstelling in te vullen. Het publiek kan zelf ook bijdragen leveren door deze te mailen naar de printer die staat opgesteld in de tentoonstellingsruimte (vanaf 17 december naar printer@kunstenlab.nl) of door als gast-curator een persoonlijke selectie te maken van de zich in de tentoonstelling ophopende prints. Natuurlijk kan er ook geparticipeerd worden via Twitter (#isthemessage) en deze Facebook wall.

De opening van #isthemessage vindt plaats op zondag 18 december om 16 uur met medewerking van de Bubbelebim, een (anti)literair en absurdistisch theatertoneel-performanceviduo uit Rotterdam. Ook de Bubbelebim blijkt iets te melden te hebben over sociale media.

Expositie is van zondag 18 december 2011 tot zondag 29 januari 2012 
LocatieLaboratoriumplein 1, 7411 CH Deventer, Netherlands
Geopend op: Ma - Vr: 9:00-17:00 
Za - Zo:13:00-17:00
Leave a Reply.