Picture
In het voorjaar van 2011 exposeert Egbert.EGD in café-restaurant Central Park  Utrecht. 

Dit café-restaurant ligt net buiten de singels van de stad en is daardoor een heerlijke plek om te genieten van de rust. Op de kaart staan uitsluitend traditionele Italiaanse gerechten. Central Park is zeven dagen per week geopend voor ontbijt, lunch en diner. Dus wil je dit voorjaar lekker uit eten tussen een groot aantal schilderijen van Egbert.EGD? Kom langs in Utrecht!  

Bekijk hier een aantal foto's
Bekijk hier het filmpje dat ik er van gemaakt heb.

Restaurant & Café Central Park. 
Oosterkade 18 
3582 AT Utrecht
030 251 11 13
www.centralparkutrecht.nl 

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag: 08.00 uur - 01.00 uur
Vrijdag t/m zondag: 12.00 uur - 03.00 uur


Meer info over de officiële opening op 7 mei  lees je hier  


 
Picture
Ik heb een Making Off filmpje gemaakt van een 4-luik met als thema: "4 world famous Numbers in the Sport" (werktitel #4rugnummers) Het idee was om door middel van wereld bekende nummers in de sport en kleur, je gelijk een idee hebt over wie het doek gaat. Zoals bijvoorbeeld rugnummers: Nr.23 Jordan, Nr.14 Cruijff, en start nr. 46 Rossi en natuurlijk 7 keer geel voor Armstrong. In deze making of zie je mij aan het werk aan de vier doeken. De achtergrond heb ik levendig gemaakt door verf te draperen op de doeken, in de vorm van een ball of de snelheid van het fietsen. Daarna is het portret er op gezet, en het met transparante verf het nummer eroverheen gezet. Het is samen een geweldig 4 luik is geworden al zeg ik het zelf.

 
Picture
Heb nieuwe info kaartjes en visitekaartjes gemaakt. De Info kaartjes zijn 10 bij 10 cm en kan je dus gemakkelijk in je zak steken. Er staat een kleine uitleg over mijn werkzaamheden op. 

Natuurlijk heb ik op beide een QR code gezet zodat je makkelijk naar mijn website kunt "scannen" en mijn contactgegevens in je smartphone kan zetten. (deze werkt op het visitekaartje niet geweldig helaas) Probeer hem hier rechts op deze pagina! 


 
Picture
Voor koninginnedag heb ik een drietal flyers gemaakt, Voor Fred & Douwe Doetinchem en twee voor Terug En Toen in Amsterdam. Voor koninginnenacht in de Edel en het Sieraard. En op koninginnedag in het centrum van Amsterdam. Bekijk ze hieronder...

Meer info  over deze feestje vind je op  op www.fredendouwe.nl en www.terugnaartoen.com

 
Picture
Op zondag 27 maart hebben kunstenaars Frank van der Velden, Baski en Egbert.EGD vrijwillig een muur in speeltuin De Zandweerd beschilderd. In 2010 zijn vrijwilligers gestart met het opknappen van de speeltuin en de kunstenaars leveren hun bijdrage door de muur op te vrolijken. De speeltuin is voor iedereen toegankelijk via de Everhard van Reijdtstraat.
Over de kunstenaars

De schilderactie is een initiatief van buurtbewoner Frank van der Velden. In 2009 schilderde hij de ‘gekleurde bloemenbomen’ Voor deze actie nodigde hij twee kunstenaars uit, met wie hij de muur opnieuw gaat beschilderen. Baski (Bjarni Ketilsson) is bekend van de prenten die hij maakte voor het ‘Nostalgie in Klein Deventer Winterboek’. Egbert.EGD (Egbert Scheffer) is naast kunstenaar ook grafisch vormgever. Voor zijn levendige schilderijen maakt hij gebruik van sjablonen. Zijn zelfontworpen karikatuur ‘Dears’ wordt verwerkt in de muurschildering.

Ik heb een making-off filmpje hiervan gemaakt, en we zijn op DTV geweest,( 2de item op 1:40) bekijk de You Tube filmpjes hieronder. 

Bekijk hier de foto's
Bekijk hier het making-off filmpje
Bekijk hier de Pers berichten en DTV

www.baski.nl
www.fv.exto.nl
www.egbertegd.nl